Започна четвъртото еко училище "Приятели на водата 2015"

Започна четвъртото еко училище "Приятели на водата 2015" | StandartNews.com

Само 0,6 на сто от общите водни ресурси на планетата са годни за използване от човека. Това прави нуждата от опазването им изключителна, подчерта зам.-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров при откриването на четвъртото еко училище "Приятели на водата 2015".

"Радвам се да видя толкова млади хора, ангажирани с тази идея. С позитивния заряд, който носите, опазването на природата и нейните богатства става по-лесно", каза още той.

В продължение на пет дни Природен парк „Врачански Балкан" ще бъде домакин на инициативата, в която участват младежи от 11 български града и представители на Младежкия воден парламент в Северна Франция.

Техники за определяне на състоянието на водните тела, методи за наблюдение на защитените водни видове и оценка на антропогенното въздействие върху тях, са само част от знанията и уменията, които ще придобият участниците в еко училището. Те ще се включат в различни интерактивни игри, в информационна кампания и природозащитни дейности, заедно с посетители на ПП „Врачански Балкан", подпомагани от експерти на дирекция "Управление на водите", Басейновите дирекции, НП „Пирин", ИАОС, ПП „Врачански Балкан" и Агенцията по водите „Артоа-Пикарди"- Франция.

Младежкият воден парламент у нас е мрежа от младежки екологични клубове, която съвместно с Басейновите дирекции, работи за опазването на водите и водните екосистеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай