Зам.кмет се включи в битката с вируса

Д-р Светлана Маркова е взела днес неплатен отпуск и отива в МБАЛ - Шумен

Зам.кмет се включи  в битката с вируса | StandartNews.com

Заместник-кметът на Община Шумен д-р Светлана Маркова е взела днес неплатен отпуск и отива в МБАЛ - Шумен за да помага на колегите си от първа линия в борбата с COVID-19. Новината съобщи на стената си във фейсбук общинският съветник Даниела Русева.

“Влиза в COVID отделенията на МБАЛ за да помага на колегите си, лекари, които изнемогват.Истинският Човек, показва своята Човещина при криза като тази. Просълзих се. Респект и поклон пред всеотдайността! За доброто трябва да се говори за да става то все по- заразно, а не вирусът.” – написа емоционално в профила си във фейсбук общинската  съветничка Русева, която е политически опонент на д-р Маркова.

"Вярно е, излязох в неплатен отпуск и утре си прекъсвам неплатения отпуск в МБАЛ – Шумен, потвърди пред "Агенция Монитор" късно вечерта в четвъртък д-р Светлана Маркова.

Според предварителните разговори, които е имала с директора на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов заместник-кметът ще се включи в екипа на преходното отделение, където се приемат пациентите със симптоми на коронавирус, които очакват резултата си.

“Знам, че може да има различни коментари: Ха, физиотерапевт ще лекува болни с коронавирус. Лекари няма, трябват ръце. Ако чакаме само пулмолози и инфекционисти да са в битката с COVID-19 няма да се справим.

Все пак ние сме лекари, а там, където е нужно, ще потърсим специалистите.” – коментира д-р Маркова, смутена от внезапния шум в социалните мрежи по повод на нейното решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай