Всеки ден си обещавам, че ще спра да псувам

Всеки ден си обещавам, че ще спра да псувам | StandartNews.com

Много искам да се разходя по вашето Черноморие, казва Лиса Стенстфилд

Лиса Стенсфийлд ще изнесе концерт на 1 юни в зала 1 на НДК. Публиката няма да види познатото нахакано момиче с къса коса, което издирваше своето "бейби" по света, а ще бъде изненадана от супер женствена визия. Дамата ще разкаже какво е преживяла от времето на хита си All around the world до наши дни. Тя си даде 10-годишна пауза от музиката, в която се снима във филми и играеше в театъра. След неуспешен брак с италианец, Лиса се омъжва за Йън Дивeйни, с когото се познават от 14-годишни. Заедно с него и друг техен съученик, Анди Морис, пишат и композират емблематичното парче. По едно време тримата се подвизават и като група "Blue zone". Лиса беше любезна да даде бързо интервю по телефона за "Стандарт".

- Здравейте, Лиса! Скоро празнувахте рожден ден, как беше купонът?

- О, да, настана истинска лудост. Вълнувах се, но всичко беше окей. Не бях притеснена. Всички излязоха да се почерпят за моето здраве - без мен. Шегувам се, разбира се!

- Какви равносметки правите?

- О, единственото решение, което взимам всеки път, е: Спри да псуваш. Сещате се - случва се, когато казваш наистина кофти думи. А аз съскам през цялото време. И винаги си казвам: "Трябва да стопирам тези попържни, толкова е отвратително". Но след малко продължавам с "О, я майната му на това!".

- Когато записахте най-популярното ви парче All around the world, осъзнавахте ли, че ще станете толкова известна?

- Не, изобщо. Не съм подозирала, че парчето ще има толкова огромен успех. Ако съзнавах това, щях да си кажа: "Леле, колко готино, че сритахме толкова задници". Но не беше така. Хората могат да си мислят, че песента е специална или че е лоша - каквото си искат.

- Вие лично харесвате ли си я?

- Да! Обичам я, мисля, че е фантастична. Тя ми е много лична, случи се преди аз и Йън да се съберем.

- Чувала ли сте за България?

- Разбира се - най-вече, че природата ви е прекрасна. Нямам търпение да видя страната ви. Така се надявам да имам достатъчно време да разгледам морските ви пейзажи, да се срещна с хората, да говоря с тях. Знаете ли какво най-обичам? Когато съм в някоя държава и имам време,

наистина да вкуся от културата

Когато дойда в София, искам да видя хората и да позная техния лайфстайл - дори да е само за минути.

- Има какво да се види. Идвате с голям бенд, разкажете за него.

- Бендът е великолепен. Ние наистина се разбираме чудесно. Много се смеем, правим музика. Честно казано, след концерт сядаме и се смеем и плачем едновременно. Това е наистина прекрасно, всеки от тях е толкова талантлив и невероятен! Пасваме си перфектно и се надявам да усетите колко е хубава магията помежду ни.

- Вие как сте настроена към младите артисти, които повече разчитат на скандални прояви, отколкото на пеене? Като Майли Сайръс например.

- Скандални? Мисля, че винаги ще има подобни колеги. Според мен Майли има дарба, а и иска да покаже, че вече не е Хана Монтана, нали? Смятам, че около врата й е закачен огромен товар - тя пораства, всички го забелязват, но тя има правото да се променя. Няма нищо нередно с Майли Сайръс. Просто не всички харесват такива провокации - някои се вбесяват, защото си мислят, че живеят в 1920 година. Нищо ново. Ние

всички имаме цици и правим момчетата щастливи

Защото мъжете нямат. Всъщност някои вече имат - ха-ха-ха...

- Защо направихте тази 10-годишна пауза от музиката?

- Защото усетих, че никой не би купил това, което предлагам. Защото не пасвах никъде. Не се вписвах в никой тренд, бях толкова огорчена. Но пък от друга страна не това е била целта ми. Сега има много повече посоки и избори в музиката. И затова всичко беше работа и работа, докато вратата отново се отвори - с ритник. Забелязаха ме отново.

- Доволна ли сте от филмите, в които участвате?

- Да. През лятото излиза Northern Soul, където играя майка. Ще е готин. Доста се позабавлявах с роли в киното през последните 10 години, не мога да се оплача.

- Кога беше най-тежкият момент в живота ви?

- Когато майка ми си отиде от този свят - преди 8 години. Помня как тя домакинстваше из къщи, чувах "Де Сюприймс". Тази музика ти остава завинаги в душата. И когато се случи майка ти вече да я няма, никой не ти казва какво ще последва. И много, много бързо започваш да опознаваш самия себе си. Всички у дома много тъгувахме - трудно време беше. Защото когато си отиде главният човек от живота ти, ти оставя именно този подарък - да откриеш кой си. За да запълниш празнината - ако можеш.

- Как се справяте със славата?

- Обожавам да работя яко и ми звучи невъзможно да стоя и нищо да не върша. Разхождам се, прекарвам доста време в Манчестър, хората са много, много готини. Спират ме и питат: "Хей, Лиса, как я караш?". Не те притесняват или нещо подобно. Въпрос на отношение. Ако имаш правилното отношение, няма да ти досаждат.

- Ако можете да върнете времето назад, ще промените ли нещо?

- Не. Знам, че има хора, които разправят: "Ако сега отидеш до своето 25-годишно "аз", какво би му казал?". Нищо. Няма смисъл. А и

не ми се връща на 25

и да премина през всичко, което се е случило дотук. Всеки трябва да си носи бремето.

- С Йън, съпругът ви, се знаете от стотици години - той участва и в най-големия ви хит.

- Кълна се, че му благодарих още преди много време за това. Защото беше там, написа тази проклета песен с мен.

- Как ви накара да се влюбите в него, били сте приятели дълго време.

- Да, така беше. Много години бяхме само приятели. Ходихме на пътешествие и в Ню Йорк се случиха нещата. Наистина беше неизбежно.

- Вярвате ли във вечната любов?

- Да, за щастие. Моята навъртя вече 26 и се надявам да е жива, докато умра. И за миг не си представям, че мога да бъда с някой друг.

- Имате ли домашни любимци?

- Да - два малки йоркширски териера, Мави и Брандън. Красиви са. Те са много щастливи кучета.

- С тях ли ще дойдете в България?

- Не, защото има един тъп закон във Великобритания - кучетата да не излизат от страната за повече от 6 месеца. А аз ще съм на турне. И така всъщност подпомагат частните хотели за домашни любимци, защото мнозина се принуждават да ги оставят там.

- А какви са ви хобитата?

- Обожавам да рисувам, но от известно време не съм хващала четката. Много ми се иска отново да застана пред статива. Обичам да готвя, обичам да пиша. Когато нещо ме вдъхнови, сядам и действам. Но при мен е лесно - хобито е работата ми. И съм много благодарна, че мога да правя това. Защото наистина много, много държа на музиката.

- Как се поддържате във форма?

- О, Боже, това е толкова трудно в този момент... Много съм заета, нямам време. Но пък не спирам да ходя. И да разнасям някакви торби. А това си е като гимнастика. Много се движа. По едно време бях обсебена от фитнеса, но сега правя само това, което ми се налага.

- Как се харесвате повече - с къса или дълга коса?

- Сега ми е доста дълга. Да, аз обичам промените. Така че нищо чудно догодина да я офъкам. С мен никога не се знае.

- Наскоро казахте, че искате да имате деца. Мислили ли сте за осиновяване?

- Не. Правихме много опити да забременея, но не се получи. Като се обърна назад, чувам как с Йън казваме, че

не искаме да осиновим

а да имаме собствени. Но никога не казвам "никога". Пробвахме ин витро, но после въздъхнах с облекчение, че не стана. Не знам дали вече бих се осмелила да отглеждам деца. Имам приятели и колеги с хлапета и като се сетя през какво минават, изтръпвам. Да имаш толкова мъничко създание, което накрая става голям човек - е невероятно. Така че честно - като се замисля - казвам: "Боже, добре, че не забременях".

- Къде живеете, имате ли си голяма чудна градина?

- Шантаво е, защото живеем на две места - в Северен Лондон и Манчестър. В Лондон нямаме голяма градина, споделяме една със съседите, но у дома си имаме огромна. Както и студио.

- Нямаме търпение да ви чуем в София, Бог да ви благослови!

- О, и вас, до скоро!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай