Времето се обръща, студът идва. Ще има ли сняг?

Днес облачността над страната ще е променлива

Времето се обръща, студът идва. Ще има ли сняг? | StandartNews.com

Времето се обръща и студът нахлува заедно с опасен вятър днес. Температурите ще падат през уикенда, като в неделя на места се чака първият сняг

Днес облачността над страната ще е променлива, над планинските райони често значителна, но само на отделни места там ще превали слабо. Ще продължи да духа до умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°.

Жълт код за силен вятър е обявен за 13 области. Вятърът ще достига 20-22 метра в секунда в областите Видин, Враца, Монтана, София област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Сливен.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен  северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра около минус 3°. 

През почивните дни застудяването ще продължи. В събота вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Ще има разкъсана облачност, която по-късно през деня ще се увеличава и вплътнява, все още без валежи.

В неделя вятърът ще смени посоката си, ще бъде от изток-североизток, предимно слаб. Ще преобладава облачно време. След обяд в равнинната част от Западна България ще завали дъжд, във високите котловинни полета и в Предбалкана - сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, по Черноморието до 5°-6°, максималните - предимно между 4° и 9°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай