Военният театър стартира с "Декамерон"

Военният театър стартира с "Декамерон"  | StandartNews.com

На 17 септември, деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София, Военният театър отваря врати за новия сезон. От 11 до 18 часа жителите и гостите на столицата са добре дошли из "армейските потайности". Артистичното пътешествие ще приключи с великолепната комедия по Джовани Бокачо "Декамерон" от 19 часа - спектакъла, номиниран от гилдията над 10 пъти. Сред наградите му са "Икар" и "Златен кукерикон" за Анастасия Ингилизова, "Маестро Димитър Вълчев" за композиторката Петя Диманова. Билетите за 17 септември ще са по 6 лева. На 18 септември маратонът продължава със "Секс, наркотици и рокендрол" с вихрените, диви и необуздани Ивайло Христов, Дони и Коцето-Калки. На 19 септември Васил Михайлов обира овации в "Завещанието на целомъдрения женкар".

На 20 септември "Декамерон" ще зарадва жителите на Пловдив, като част от програмата на театралния фестивал "Сцена на кръстопът". На 23 септември представлението е в Брезник, на 25 септември - в Кюстендил, на 26 - в Панагюрище.

Първата премиера за сезона е "Да разлаем кучетата" от Емил Атанасов с режисьор Иван Урумов, музиката е на Дони. В ролите са Васил Михайлов, Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Милен Миланов, Тигран Торосян, Анастасия Ингилизова, Мирослав Пашов. "Емигранти" от Славомир Мрожек влиза в афиша на камерната сцена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай