Четвъртък,

ВМРО настоява за максимални присъди в Куклен

От: Стандарт -
117
ВМРО настоява за максимални присъди в Куклен
A
A
A

ВМРО и най-големият синдикат на МВР се срещат утре, като една от темите ще бъде обсъждането на ромската агресия срещу полицейски патрул в Куклен. Това съобщиха от организацията, чийто лидер е Красимир Каракачанов, в отворено писмо до медиите. 
В него е написано, че "Циганската агресия в Куклен е пример за спешната нужда от Концепцията на Каракачанов /която бе лансирана преди време при случая с пребития командос във Войводиново/. "Наложителни са и стъпки за гарантиране на неприкосновеността на българските полицаи и военни!", пише в писмото.  
Позицията на войводите идва след снощното меле в Куклен, предизвикано от пияни цигани. Припомняме, че вчера там имаше засилено полицейско присъствие след грозни сцени на насилие от страна на пияна циганска компания.
Агресията е ескалирала след шумен пиянски запой на група цигани и опит за тяхното озъптяване от хора от съседния имот. Вместо да намалят музиката, циганите нахлуват в частния парцел в съседство и започват да вандалстват. При пристигането на патрулната кола на РУП Пловдив те даже са си позволили да изпотрошат автомобила.
"Напълно подкрепяме действията на полицаите от изминалата нощ, които завършиха с арест на седем човека. Публично настояваме тези хора да не бъдат минати по бързото производство заради дребно хулиганство, а да получат максималните присъди заради недопустимите си действия, които са поставили в риск живота и здравето на български граждани и са унищожили служебен автомобил на МВР, с което реално са проявили агресия към държавата в лицето на служителите на реда", казват от ВМРО.
"Отдавна говорим и за този проблем, които все по-често става не изключение, а правило. Циганската агресия започва да придобива епидемични размери и това трябва да бъде прекратено. Ние, Патриотите от ВМРО, сме категорични, че е дошъл моментът, в който предложената от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси, придобила публичност като Концепция срещу циганизацията, трябва задължително и в спешен порядък да бъде приета от МС. Нашите депутати вече внесоха няколко законопроекта в НС, които да ограничат социалния паразитизъм и да дадат възможност за полагане на обществено полезен труд на хора, които не могат да бъдат накарани по друг начин да спазват законите и налаганите им санкции за по-леки престъпления. Ще настояваме и за връщане на предложението ни да отпадне т.нар. "съкратено следствие", което позволява намаляване на наказанията с 1/3. Ще подложим да обсъждане и "споразуменията", с които присъдата за тежки престъпления пада драстично. Продължаваме да настояваме и за увеличаване на пределите на неизбежната обрана, както и за повишаване на наказанията за маловажните кражби. Всичко това са законопроекти, които ние сме внесли в деловодството на НС. Дошъл е и моментът да поставим на обществено обсъждане въпроса за защитата и неприкосновеността на служителите на МВР и на военнослужещите. Наясно сме, че Европа ни налага правила в обратната посока, които обаче водят до безнаказаност на агресорите и уязвимост на служителите на реда. Българското общество трябва да спре да приема компромисите със собствената си сигурност!", пишат още от ВМРО.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички