ВМРО настоява за максимални присъди в Куклен

Каракачанов се среща с полицейски синдикати заради "циганизацията"

ВМРО настоява за максимални присъди в Куклен | StandartNews.com

ВМРО и най-големият синдикат на МВР се срещат утре, като една от темите ще бъде обсъждането на ромската агресия срещу полицейски патрул в Куклен. Това съобщиха от организацията, чийто лидер е Красимир Каракачанов, в отворено писмо до медиите. 
В него е написано, че "Циганската агресия в Куклен е пример за спешната нужда от Концепцията на Каракачанов /която бе лансирана преди време при случая с пребития командос във Войводиново/. "Наложителни са и стъпки за гарантиране на неприкосновеността на българските полицаи и военни!", пише в писмото.  
Позицията на войводите идва след снощното меле в Куклен, предизвикано от пияни цигани. Припомняме, че вчера там имаше засилено полицейско присъствие след грозни сцени на насилие от страна на пияна циганска компания.
Агресията е ескалирала след шумен пиянски запой на група цигани и опит за тяхното озъптяване от хора от съседния имот. Вместо да намалят музиката, циганите нахлуват в частния парцел в съседство и започват да вандалстват. При пристигането на патрулната кола на РУП Пловдив те даже са си позволили да изпотрошат автомобила.
"Напълно подкрепяме действията на полицаите от изминалата нощ, които завършиха с арест на седем човека. Публично настояваме тези хора да не бъдат минати по бързото производство заради дребно хулиганство, а да получат максималните присъди заради недопустимите си действия, които са поставили в риск живота и здравето на български граждани и са унищожили служебен автомобил на МВР, с което реално са проявили агресия към държавата в лицето на служителите на реда", казват от ВМРО.
"Отдавна говорим и за този проблем, които все по-често става не изключение, а правило. Циганската агресия започва да придобива епидемични размери и това трябва да бъде прекратено. Ние, Патриотите от ВМРО, сме категорични, че е дошъл моментът, в който предложената от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси, придобила публичност като Концепция срещу циганизацията, трябва задължително и в спешен порядък да бъде приета от МС. Нашите депутати вече внесоха няколко законопроекта в НС, които да ограничат социалния паразитизъм и да дадат възможност за полагане на обществено полезен труд на хора, които не могат да бъдат накарани по друг начин да спазват законите и налаганите им санкции за по-леки престъпления. Ще настояваме и за връщане на предложението ни да отпадне т.нар. "съкратено следствие", което позволява намаляване на наказанията с 1/3. Ще подложим да обсъждане и "споразуменията", с които присъдата за тежки престъпления пада драстично. Продължаваме да настояваме и за увеличаване на пределите на неизбежната обрана, както и за повишаване на наказанията за маловажните кражби. Всичко това са законопроекти, които ние сме внесли в деловодството на НС. Дошъл е и моментът да поставим на обществено обсъждане въпроса за защитата и неприкосновеността на служителите на МВР и на военнослужещите. Наясно сме, че Европа ни налага правила в обратната посока, които обаче водят до безнаказаност на агресорите и уязвимост на служителите на реда. Българското общество трябва да спре да приема компромисите със собствената си сигурност!", пишат още от ВМРО.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай