Сряда,

Вицепремиерът Симеонов отчете проверка на крайбрежни заведения във Варна

От: Администратор -
A
A
A

Валери Симеонов направи изненадваща проверка на част от крайбрежните заведения във Варна, съобщи самият той на брифинг днес. След замерването на шума бяха установени сериозни нарушения, съобщи вицепремиерът.


Собственикът на едно от заведенията беше глобен, на останалите бяха съставени констативни протоколи и предписания за спиране на звука. Извършени са проверки и на заведения в курорта "Златни пясъци" край Варна, където няма сериозни нарушения. Същата вечер вицепремиерът направил повторна проверка на заведенията, която установи, че всички собственици са спрели силната музика, с изключение на един, който е глобен.


„Много сериозна шумова агресия имаше от заведенията долу по Алея Първа. Всички заведения, при които първият път е установено озвучаване, което е забранено от закона след 23 часа, имат съответните предписания и втори път се хванат в такава дейност, ще се пристъпи към затваряне на заведението", закани се Симеонов.


Подборът на заведенията, които бяха проверявани, е на база получените сигнали, броят им. Някой да не каже - ама проверявате едни, пък не проверявате други, категоричен бе вицепремиерът.


По най-актуалния въпрос, Валери Симеонов коментира, че нерегламентирана търговия между български и турски гражданин е причината за появата на чума по животните в Странджа. „Човешки фактор е причина за разпространението на болестта", констатира Симеонов.


„Не е възможно животни, преминали през българо-турската граница да са разпространили заразата, защото построената ограда спира достъпа им", каза вицепремиерът Валери Симеонов. "Подал съм сигнали в ДАНС за разследване на огнищата, подал съм информация как са се появили и така нататък, всичко това е намеса на човешкия фактор. Вероятно ще лъсне истината каква е, аз я знам каква е, става въпрос за пренасяне на зараза с цел лични печалби", обяви той.


"Унищожаването на животните е неизбежна мярка", заяви още вицепремиерът Симеонов. "Държавата се опитва наднормативно да компенсира нанесените вреди и щети на стопаните", подчерта той. "Продажбата на животни е довела до разпространението на заразата", твърди Валери Симеонов. "Това се получи, защото не бяха спазвани мерките. Не бяха спазвани от граждани на Република България, които тръгнаха, като разбраха, че животните могат да бъдат изтрепани, почнаха да ги товарят да се опитват да ги продават в близките общини на ниска цена".

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички