Витанов начерта идеалния свят. Новината

Няма мерки, няма и вирус, написа той

Витанов начерта идеалния свят. Новината | StandartNews.com

Математикът от БАН проф. Николай Витанов публикува традиционния си анализ на развитието на пандемията от COVID-19 у нас, цитиран от Dariknews.bg.

“Общата обстановка е ясна - чакаме модифицирания Омикрон най-сетне да успее да запали дифузното разпространение, този некадърник. И се прозяваме от отегчение, защото знаем, че сме го набутали в сценарий, в който много има да се мъчи. И така вече 41 дни”, пише математикът.И отчита – базовото репродуктивно число днес е 0.87. Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива.

“Няма извънредна епидемична обстановка, няма мерки. Здравната система е подготвена, чака атаката на модифицирания Омикрон и се прозява отегчено. Зловещият план за изтикване на модифицирания Омикрон към по-топлия времеви период и проваляне на опита му да се развърлува из България работи”, написа още математикът.

И отчете: Днес, както се очакваше - леко следпразнично повишение. Утре - спад. Индексите са далеч под 1, няма дифузно разпространение. Планът на зловещия професор за блокиране на разпространението на модифицирания Омикрон чрез спиране на дифузното разпространение работи.

“Нещата са под контрол. Трендът е – надолу”, заключи Витанов.

Целта беше усреднената смъртност на седмична база да стане едноцифрено число. Стана. И още ще падне, прогнозира математикът. “Броят на дните, в които починалите ще са едноцифрено число, ще се увеличава. Бройката ще върви надолу към 0. Но бавно”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай