Валидираха марка за 140 години МВнР

В МВнР, където се състоя церемонията, бе разкрита мобилна пощенска станция, където можеше да се купи екземпляр от марката

Валидираха марка за 140 години МВнР | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков валидираха юбилейна пощенска марка, посветена на 140-годишнината от създаването на българската дипломатическа служба, предаде БГНЕС.

Официалната церемония се състоя в една от залите на МВнР, а на нея присъстваха много представители на дипломатическия корпус, бивши министри, гости и любители-филателисти. За най-запалените от тях дори бе разкрита мобилна пощенска станция, откъдето те можеха да си закупят първи екземпляр от марката.

„Преди 140 години, след приемането на Търновската конституция, беше създадено българското Министерство на външните работи и вероизповеданията - едно от първите шест министерства на свободна България. От 140 години българската дипломатическа служба работи за отстояване на националните интереси. През тези години е имало редица предизвикателства – кризи, войни и изпитания, но и са постигнати редица успехи“, припомни външният министър Екатерина Захариева в речта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай