В болница „Кирковч“ плащат първо на санитарките

В болница „Кирковч“ плащат първо на санитарките  | StandartNews.com

Стара Загора. В университетската многопрофилна болница „Проф. д-р Ст. Киркович" ще започнат изплащането на декемврийските заплати от най-низшия персонал – санитарките. Те ще си получат забавените месечни възнаграждение от миналата година в пълен размер в понеделник, съобщи изпълнителният директор на здравното заведение доц. д-р Йовчо Йовчев. Заплатите на всички останали от персонала на болницата – лекари, медицински сестри, лаборанти, служители в болницата, също щели да бъдат изплатени през следващите дни.

До края на следващата седмица се очаквало университетската лечебница да получи средства от фонда на Националната здравноосигурителна каса и от изравнителната субсидия от Министерството на здравното министерство. В началото на тази седмица възникна напрежение в някои отделения на болницата, но то бе туширано след среща на ръководството и синдикатите.

За следващата седмица е планирано общоболнично събрание, на което ръководството ще запознае персонала с най-важните въпроси, свързани с дейността на болницата, каза още доц. д-р Йовчо Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай