Уволненият шеф и доносът на "Мазератито"

Росен Иванов твърди, че е махнат по донос от друга служителка

Уволненият шеф и доносът на "Мазератито" | StandartNews.com

Уволненият преди два дни шеф на агенция "Медицински надзор" Росен Иванов твърди, че е махнат по донос от друга служителка - Пенка Белева, "известна с цветистото прозвище "Мазератито", която като началник на инспектората в МЗ има пръст в "чистките" и на други хора в здравната сфера.

Според Иванов името му е опетнено. Той казва, че е неправомерно уволнен, без да му бъдат поискани обяснения и да му се даде възможност да се защити.

Според Иванов министърът се кани да назначи именно Белева на негово място за титуляр на агенцията.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов освободи изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" Росен Иванов.

Извършена е проверка  от дирекция "Вътрешен одит" , която констатира редица нарушения и препоръчва смяна на ръководството на Изпълнителната агенция, бе съобщено от министерството.

Днес бившият вече директор Росен Иванов изпрати писмо до бившия си принципал, до премиера Бойко Борисов и до медиите, в което заявява, че министърът не е проявил никакъв интерес към работата на агенцията, не се е срещал с него, назначената проверка не е открила никакви нарушения в агенцията.

За временно изпълняващ длъжността "изпълнителен директор" на ИАМН е определен Мирослав Мутафчийски, досегашен заместник на титуляра в Агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай