Уволнението в Медицински надзор още по-заплетено

Росен Иванов купувал скъпи очила на шофьорите, гласи доклад за дейността му. Не съм извършил нарушения, категоричен е той

Уволнението в Медицински надзор още по-заплетено | StandartNews.com
  • Росен Иванов купувал скъпи очила на шофьорите, гласи доклад за дейността му
  • Не съм извършил нарушения, контрира бившият шеф, отказа да говори за дамата с прякор „Мазератито”,  по чийто анонимен сигнал е бил уволнен

Още по-заплетени станаха обстоятелствата около уволнението на изпълнителен директор на Агенция „Медицински надзор” Росен Иванов.

Според доклада за неговото освобождаване Иванов е харчел неправомерно пари – по негова заповед са изплатени 900 лв. на шофьори за очила против ултравиолетово лъчение, въпреки че не е направена оценка на риска.

„Да, действително има такава заповед. Явно не е догледано. Истината е, че шофьорите имат нужда от очила с UV защита. Нали разбирате, че на фона на всичко, което е свършено, всичките усилия, които сме положили, едно такова нарушение е просто смешно“, каза Иванов пред бТВ. И допълни: „Категорично не съм извършвал нарушения като изпълнителен директор на Агенция „Медицински надзор“. (…) Съжалявам, че здравният министър не пожела да говори с мен и не поиска да чуе моята гледна точка.”.

Иванов твърди, че докладът, въз основа на който е уволнен, не му е връчен.

„Аз съм намерил за себе си отговора и съм го написал в писмо – ако бях получил доклада предварително, можех да обсъдя и защитя позицията си и Агенцията. Твърденията, които излязоха в някои медии за това защо съм бил освободен, преди всичко накърняват не само моето достойнство, но и това на служителите“, заяви Иванов.

И коментира причините за неговото освобождаване: „Въведената система за документооборота беше съвсем нова за служителите и деловодителите. Забавяне няма. Има грешки в регистрацията, но това е технически въпрос“

По думите му всичко, което е направено в Агенцията и касае вътрешния регламент, е законосъобразно. Той предположи, че в доклада най-вероятно става дума за вътрешни правила, които е трябвало да регулират процеса на осъществяване на проверките в лечебните заведения.

Иванов беше категоричен, че всички установени нарушения са поправени в следващи заповеди и обясни, че повечето от поставените въпроси на проверката не са от компетентността на органа за вътрешен одит.

Росен Иванов коментира и своето писмо, в което твърди, че е жертва на анонимен сигнал от дама с инициали „П.Б.“ с прозвище „Мазератито“, която иска да му вземе поста: „Не искам да влизам в темата. Подсказал съм нещо в писмото, но не искам това да се раздува. Мисля, че се губим в дребните неща. Същественото е ние как се отнасяме като общество към тези низости.“.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай