Удар от Мика Зайкова! Отровни думи за държавата

Каза много болезнени истини

Удар от Мика Зайкова! Отровни думи за държавата | StandartNews.com

В своя типичен стил, Мика Зайкова обяви, че на този етап е най-правилно данъците в България да не се пипат и ако това стане би следвало да се тълкува като правилна данъчна политика.

Относно промени в заплатите в пенсиите, тя направи следния коментар: „Какво да ви кажа, всичко това може да се случи евентуално, ако се случи това с приходите. Как обаче ще се случи, след като ние не може да инвестираме и да направим нашата икономика конкурентноспособна, за да може да изнасяме и в трети страни.“

„Ние сме най-бедните и с най-ниско качество на живот, а продължаваме да се хвалим, че ще вдигнем на пенсионерите минималната пенсия на 520 лева, след като издръжката на един човек е 1450 лева. Близо 600 хиляди получават минимални заплати, и не е 780 лева, а 557 лева, защото има данъци и осигуровки. Как тия млади хора да раждат деца и да ги отглеждат“, допълни Зайкова по Нова нюз.

„Извинявайте, ама САЩ с един милион и 200 хиляди издържат всичко, цялата администрация, а ние имаме 450 милиона съкращения в разходната част. Не се прави бюджет година за година, а за три години напред, за да има средносрочна прогноза и да се знае как ще се развият нещата“, заяви още Мика Зайкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай