Цяла нощ битка с водата в Карлово (СНИМКИ)

Отводняват десетки къщи

Цяла нощ битка с водата в Карлово (СНИМКИ) | StandartNews.com

Частичното бедствено положение в Карлово остава. Цяла нощ продължи отводняването на сгради след пороя в Карлово и Сопот.

Дъждът започна в ранния следобед вчера, като само за минути наводни десетки улици и къщи. Сред най-пострадалите от пороя сгради е Професионалната гимназия по транспорт в Карлово.

Невижданият порой потопи Карлово за малко повече от час. Той се стовари най-силно над източната част на града. Под вода бяха улици, приземни и първи етажи на къщи, дерето Меден дол се препълни, боклуците в него го затапиха и водата стигна около 3-4 метра и излезе на улиците.

Час по-късно изпълняващият длъжността кмет Антон Минев обяви частично бедствено положение.

Стихията бе изключително мощна, макар над Карлово често да се изсипват поройни летни дъждове, такъв не е валял от няколко години, припомнят местните хора.

Най-силно е пострадал районът около улица „Меден дол“ и едноименното дере. Къщите на юг от бул. „Освобождение“ са наводнени.

Във вода е потопен целия първи етаж на Професионална гимназия „Христо Смирненски“. Стихията потопи и моста, който свързва този район със западната част на квартала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай