Тръгват проверки за маски в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповедта

Тръгват проверки за маски в София | StandartNews.com

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да продължи извършването на дезинфекция на обществени места, при извършването на дейностите по почистване в града, както и засилен контрол за носене на предпазни маски в градския транспорт. Това стана ясно след заседание на Софийския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19, съобщиха от "Московска" 33.

Фандъкова посочила, че на този етап не се налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки.

По график фирмите по чистота са задължени да извършват дезинфекцията на съдовете и кошчетата за отпадъци, както и спирките на градския транспорт. Дезинфекцират се и пешеходните подлези. Контролът се извършва от екипи на Столичен инспекторат.

"В детските градини и училищата продължава извършването на необходимата дезинфекция. В домовете за възрастни хора и услугите от резидентен тип е забранено посещението на външни лица.

При необходимост общината има готовност да подпомага осигуряването на консумативи. Културните и спортни мероприятия трябва да се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки", изтъкват от кметството.

Отделения за болни от COVID-19 има разкрити в четирите общински многопрофилни болници, като пациенти в момента има във Втора МБАЛ и Пета МБАЛ, общо 24. При необходимост могат да бъдат приети и в Университетската Първа МБАЛ и Четвърта МБАЛ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай