Треската започна! ЧНГ в чужбина за 600 лв.

Българите вече планират ваканциите си за празниците

Треската започна! ЧНГ в чужбина за 600 лв. | StandartNews.com

Новогодишната треска вече завладя българите. Мнозина вече организират новогодишна екскурзия в чужбина.

Записванията са започнали още преди няколко месеца, каза за Радио Варна Юлиан Бонев от Варненската асоциация на туроператорите и туристическите агенции.

Сред най-търсените дестинации са близките до нас държави като Турция, Гърция, Румъния и Сърбия. Интерес от нашите сънародници има и към Тунис и Египет, където цените са малко по-високи.

С около 30% са поскъпнали новогодишните пакети за чужбина, поясни още Бонев. 4-дневна екскурзия с автобус до Истанбул ще ни струва средно около 600-700 лева. Със самолет може да стигне и до 1000 лева. Пакетите за Тунис и Египет достигат цени от около 1300 лева.

И докато за Нова година българите търсят предимно съседни държави, то за Коледа интерес представляват дестинации като Прага и Виена и местата, в които се организират големи коледни базари. Цените на пакетите варират между 700 и 1000 лева в зависимост от продължителността на престоя и категорията на хотелите.

Огромен е интересът и към българските зимни курорти, поясни туроператорът Станислав Стоянов. Освен за нашите сънародници, курорти като Банско привличат и туристи от цял свят. Според Стоянов, през зимата България е по-конкурентоспособна от пазари като Турция и Гърция. В последните години се забелязва много силен интерес и към Албания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай