Топлофикациите: Парното трябваше да поскъпне повече

Всеки да си прави сметка за разходите, каза Кремен Георгиев

Топлофикациите: Парното трябваше да поскъпне повече | StandartNews.com

Увеличението на цената на парното дори трябваше да е по-голямо предвид световните тенденции за цените на газа и на въглеродните емисии. Това заяви Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества в България (АТДБ). По думите му, сметките за парното „варират много” за различните абонати.

„Никой не е казал, че е малко”, добави Георгиев относно новата цена на парното. „Надявам се да не е точно така”, продължи той, след като от bTV му посочиха, че всъщност плащаме повече, но не за по-добра услуга. Причината – не се увеличават инвестиционните разходи, разходите за поддръжка и заплатите. 

„Всеки трябва да си прави сметка за разходите”, обобщи председателят на АТДБ. Според него, почти на 100% се плащат сметките за парно в България. Съгласно думите му, за да се ориентираме в сметките си за парно, „просто гледаме крайната сума”. Според него, прогнозата на КЕВР е „доста прилична” и той не се съгласи с омбудсмана Диана Ковачева, че КЕВР не прави добри прогнози специално за движението на стойността на природния газ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай