Свещеник нападна кортежа на Зеленски, оказа се известен

Екшън в София

Свещеник нападна кортежа на Зеленски, оказа се известен | StandartNews.com

Екшън в София. На неочаквана атака е бил подложен кортежът на украинския президент Володимир Зеленски в центъра на столицата вчера, предаде БЛИЦ.

От видео, разпространено в социалните мрежи се вижда, че въпреки масираното полицейско присъствие, отцепило целия район на маршрута на държавния глава, срещу колите се хвърля свещеник с кръст.

Инцидентът се е разиграл на кръстовището пред Софийския университет. На кадрите се чува как мъжът вика: "Анатема, Зеленски, фашистка Украйна, западни сатанисти".

Той тича по пътното платно и размахва голям кръст пред автомобилите на президента, но не успява да се приближи до Зеленски, а кортежът профуча край него с бясна скорост.

Свещеникът веднага е бил задържан и отдръпват от платното.

Оказва се, че мъжът е същият, който нападна и Кирил Петков с представителите на "Продължаваме промяната" при връщането на вече изпълнения мандат за редовно правителство на 6 юни тази година.

Атанас Стефанов, който се представя за иподякон, беше на протеста край фонтана пред Президентството, когато се хвърли по подобен начин към слизащите от лимузините политици, но отново беше задържан от полицията.

Твърди се, че въпросният активист в расо е председател на гражданско сдружение "Приятели на Русия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай