Страховит обрат до часове! Къде чакат бури и градушки

Дневните стойности в понеделник ще останат без промяна

Страховит обрат до часове! Къде чакат бури и градушки | StandartNews.com

През следващите 2-3 часа, времето над Източна България ще се влошава. Очаква се много скоро да се образуват гръмотевични бури над Варна, Шумен, Добрич, Балчик, Русе, Силистра, Разград, Търговище и Бургаска област. Повишава се вероятността и от едра градушка, съобщиха от MeteoBalkans.

Дневните стойности в понеделник ще останат без промяна, като на повечето места ще са между 24-26°С. Температурите ще са най-високи над Горнотракийската низина и Дунавската равнина  – до 27-29°С. Ще духа до умерен вятър от Северозапад. 

Екипът на MeteoBalkans издаде карта с предупреждения за опасно време, които са валидни за понеделник - 19 юни. (Забележка: Картата показва районите, в които вероятността за опасни явления е най-голяма.)

Жълт код: За слаби гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв. м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код: За проливни валежи или “обложени” валежи. Валежите на изолирани места над посочените райони ще са значителни по количества. Отново ще има условия за наводнения. 

Очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв. м.

Над тези райони ще са придружени и от засилена гръмотевична дейност, силен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай