Страхотни новини от Турция. Подарък за българите

Южната съседка ни показа как се прави туризъм

Страхотни новини от Турция. Подарък за българите | StandartNews.com

Страхотни новини дойдоха от Турция. Южната ни съседка вече пуска българските туристи само с лични карти, обявиха туроператори, цитирани от TravelNews.

"Автобусът ни мина границата на ГКПП Капъкуле и Капитан Андреево с лични карти. Проверката става много бързо, като властите само предоставят лист, на който пише, че може да останете до 90 дни в страната", заяви Радослава Белеганска, управител на "Белпрего травел".

Според нея мярката ще доведе до увеличаване на българските туристи в южната ни съседка.

"Интересът е много голям и резервациите за август и септември нарастват след излизането на новината за премахването на задграничните паспорти", коментира още Белеганска. За целта от туроператора няма да спират автобусните програми през август въпреки, че в съседната страна е по-горещо.

Задграничните паспорти на българите не се изискват при транзитно преминаване или туристически посещения до 90 дни в Турция. Указът на президента Реджеп Тайип Ердоган беше публикуван преди няколко дни, но не беше уточнено от кога влиза в сила. Според решението българите ще могат да влизат в страната само с лична карта.

Посещението на Одрин от българите започва да се увеличава през последните дни. Търговците, които поради липса на клиенти, стояха без работа през изминалите седмици, започнаха да си спомнят старите времена благодарение на активизирането на туристите след решението, посочва турската телевизия НТВ. Телевизионният канал отбелязва още, че по улиците на Одрин буквално "няма къде да се стъпи" от хора, които покриват много от нуждите си в града - от храни до облекло, от домашни потреби до препарати за почистване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай