Става страшно. Градушки като лешник ни връхлитат до часове

Ще се разразят гръмотевични бури

Става страшно. Градушки като лешник ни връхлитат до часове | StandartNews.com

През нощта срещу понеделник над почти цялата страна ще е с разкъсана висока облачност. По-значителна над Западна и Северозападна България. След полунощ явленията над Северозападна България постепенно ще затихват. Значителни валежи се очакват над Югозападна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минималните температури ще останат без съществена промяна и ще са между 15° и 17°С. Най-високи се очакват да са стойностите в равнините и около река Дунав - до 17-19°С, както и малко по-ниски - в планинските райони и около София - до 15-16°С. 

През деня в понеделник ще е предимно слънчево и горещо. След обяд и през нощта срещу понеделник, под влияние на приближаващ студен фронт, атмосферата ще се дестабилизира. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места, отначало над планинските райони, а по-късно и над крайните - Северозападна и Западна България, ще се разразят гръмотевични бури. Ще има условия за интензивни и значителни по количества валежи и градушки с размер на лешник, пише Meteo Balkans. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. 

Максималните температури ще са в широк контраст и ще са между 27-32°С в Северозападна и Западна България, доста по-горещо до 34-35°С се очакват в Югоизточна и Централна България. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай