Sony с топ смартфон и умни аксесоари

Sony с топ смартфон и умни аксесоари | StandartNews.com

Sony представи няколко от новите си мобилни устройства, които се очаква да бъдат пуснати за продажба през есента. Смартфонът от висок клас Xperia Z3 е един от продуктите, който е подобрена версия на z2.

Xperia Z3 е с 5.2-инчов Full HD дисплей, 20.7 МР камера, но дизайнът му се различава от неговия предшественик. Има алуминиева рамка, която е по-заоблена, освен това обективът на телефона разполага с широкоъгълни лещи на обектива, а камерата е с по-голяма светочувствителност.

Мобилното устройство е с новия процесор Qualcomm Snapdragon 805, който работи на 2.5 GHz. Важно е да се отбележи, че телефонът е с технология за подобрение на качеството на звука DSEE HX. Има и функцията PS4 Remote Play, която позволява свързване с PlayStation 4 и игра от разстояние. Така Xperia Z3 е един от малкото, които разполагат с тази технология.

Z3 е неправен с операционна система Android. Има водоустойчив корпус водоустойчив. Очаква се заедно с продажбата на телефона да да бъде пуснат на пазара и Z3 Compact. Тaблетът има индентични спецификации, но е с по-малък дисплей - 4.6-инчов HD 720p, с батерия 2600 mAh, докато тази на Z3 е 3100 mAh.

Другата нова разработка на Sony e Z3 Tablet Compact, който е с 8-инчов Full HD дисплей, 3GB оперативна памет, процесор Qualcomm Snapdragon 801. Може да разчита на Android за своя операционна система, има мощна батерия, която осигурява 13 часа видеоплейбек. Таблетът е един от най-тънките на пазара - с дебелина на корпуса 6.4 мм. Другото негово предимство е, че е водоустойчив.

Два умни аксесоара на Sony също бяха представени. Гривната SmartBand Talk използва 1.4-инчов извит e-Ink екран с резолюция 288х128. Тя има вграден микрофон, чрез който могат да се подават команди до нея и дори да се провеждат телефонни разговори посредством свързания с нея смартфон. Разполага и с дежурните сензори за следене на здравни показатели. Цената й ще бъде 160 евро.

SmartWatch 3 е другото умно предложение на компанията. То разполага с 1.6-инчов цветен дисплей с резолюция 320х320. Операционната система на часовника е Android Wear. Има вграден GPS и софтуер за следене на тренировки. Ще струва Той ще струва 230 евро, обявиха от Sony.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай