Слънчева, но студена неделя

Максималните температури ще са предимно между минус 2° и плюс 3°...

Слънчева, но студена неделя | StandartNews.com

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Значителна ще е облачността над Югоизточна България и по Черноморието и на отделни места там ще превали слаб сняг. Вятърът ще е от север-североизток, ще бъде слаб, в източните райони – умерен. Максималните температури ще са предимно между минус 2° и плюс 3°. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места, главно в южните райони, ще превали сняг. Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 0° и 3°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала с тенденция да отслабва.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над източната половина от страната. Ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по-високите и открити части и временно силен североизточен вятър и остават условията за снегонавявания. Максимална температура на височина 1200 метра – около минус 5°, на 2000 метра – около минус 10°.

В понеделник ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над южните райони от страната и на отделни места там ще превали слаб сняг. Вятърът и в Източна България ще отслабне, до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и във вторник ще се усили, дневните температурите ще се повишат; по-ниски ще са минималните в понеделник, на места все още до минус 10° - минус 12°. Във вторник облачността ще е предимно висока и средна, привечер ще се увеличава и вплътнява. В сряда от север-североизток ще нахлуе нова порция студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали слабо – дъжд и сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай