Симидчиев с гореща прогноза, ето какво ни чака

Ако се даде мандат на ДБ, ще видим кои приоритети ще бъдат следвани, каза депутатът

Симидчиев с гореща прогноза, ето какво ни чака | StandartNews.com

"От направените вчера тестове, почти всеки пети е положителен. Ние тестваме само тези, които се оплакват. Със сигурност е по-добре да има по-масово тестове. Към “горещите места” може да прилагат по-различни методи. Няма смисъл да поставяме здравната система под стрес." Това заяви пулмологът и депутат от Демократична България Александър Симидчиев по БНТ.

"До безплатни тестове може да се достигне през лекар. Вече има четири-пет зони в жълтата зона. Поведението на хората определя това.Концентрацията на хора е голяма в София, Варна и Бургас. Класическите инфекции се покачват зимно време. Но когато има нова инфекция, тя може да се случи по всяко време. Последният вариант на Омикрон е около 30 пъти по-заразен от предходните. Имунитетът ни не е с толкова силна защита към него. Част от новите варианти влизат от Гърция", коментира той.

"Една прогноза - ще добавим политическата криза към останалите. При липса на лидерство всички дейности ще бъдат разклатени. Ако политиците вдигнат ръце, ще се отиде на избори. Преди дни ръководството на коалицията призова президента да направи нов кръг преговори. Ако се даде мандат на ДБ, ще видим кои приоритети ще бъдат следвани. Ще търсим по-широк консенсус. Ако политиците правим грешните неща, ще има избори. Част от нещата, които парламента прави са повее насочени към политиците, а не това, което вълнува обикновените граждани. Ние сме 30 процента имунизирани", добавя Симидчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай