Симеон Славчев, МИР: Длъжни сме да продължим мисията и делото на Апостола

Днес се навършват 151 години от гибелта на Васил Левски или 151 години безсмъртие

Симеон Славчев, МИР: Длъжни сме да продължим мисията и делото на Апостола | StandartNews.com

Духът, моралът, волята, честността, саможертвата и непримиримостта на Васил Левски повече от всякога липсват днес на България.
Апостола ни завеща вярата и разбирането, че всичко зависи от нашите собствени сили и възможности. Дякона освен дела, ни завеща и много написани думи. 
Преди 151 години Левски изрича думи, които и днес с пълна сила важат: „Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия.“ 
С тези думи Апостола събуди целия български народ и го поведе към неговата Свобода. 

В борбата за Свободата на Родината Левски загуби себе си, но спечели за цял народ. Затова днес всеки българин е длъжен не само да пази завещаното, но и да продължи мисията и делото на Апостола. 
Крайно време е българите да разберем, че собствените ни съдби, тези на нашите деца и на цяла България са в нашите ръце, но дела трябват, а не думи!
Това, което дължим на Апостола, е никога да не се предадем, а да продължим да се борим и да постигнем неговата мечта – чиста и свята Република.

Дълбок поклон пред делото и паметта на Апостола на Свободата!
Да живее България!”

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев по повод 151-вата годишнина от гибелта на Васил Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай