Симеон Славчев: 3-ти март обединява всички истински българи и родолюбци

Лидерът на партия МИР честити националния празник на българите от връх Шипка

Симеон Славчев: 3-ти март обединява всички истински българи и родолюбци | StandartNews.com

Преди 146 години свободата на България стана възможна, защото революционната идея беше национална кауза на всеки един българин. 3-ти март доказа, че българите успяваме да постигнем целите си само тогава, когато сме единни. Това заяви председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев по време на официалното честване на националния празник на България на връх Шипка.

„3-ти март е денят, който обединява всички истински българи и родолюбци, така както са били обединени преди 146 години нашите предци, благодарение на които днес живеем в независима и свободна България. 3-ти март е една от най-важните ни исторически дати, защото подписването на Санстефанския мирен договор слага началото на Третата българска държава и то след пет века турско робство в България“, каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.
Той припомни, че българската история е написана с кървави букви и че до подписването на Санстефанския мирен договор се е стигнало след героичния подвиг на българските опълченци и решителната помощ на Руската армия.


 
„Свободата на България не би била възможна, ако към усилията на българските опълченци в решителен момент не се бе присъединила Руската армия. Тук е добре да припомним, че по време на Априлското въстание и последвалата го Цариградска конференция в подкрепа на каузата на българския народ за политическа независимост излизат водещи общественици от почти всички европейски страни. Общественото мнение и отзвук след Априлското въстание е най-силно и радикално в Русия, което дава повод на 24 април 1877 г. император Александър II да издаде манифест, с който на практика Русия обявява война на Османската империя и слага началото на Руско-турската освободителна война“, заяви още Славчев.
Според лидерът на партия МИР всеки опит да се подмени и пренапише българската история е опит да се подмени националната кауза на предците ни за свободна и независима България.
 
"Изграждането на силна, социална и индустриална държава с проспериращ и щастлив български народ трябва да бъде нашата нова национална кауза, но успеха и постигането на тази цел задължително минава през максимално съгласие, единение и обединение. Не случайно Апостола на Свободата казва, че всичко се състои в нашите задружни сили, а срещу тях не може да противостои и най-силната стихия. Днес повече от всякога имаме нужда да възродим духа, идеала, морала и ценностите на нашите предци, без които Освобождението на България от турско робство преди 146 години нямаше да бъде възможно.
Честит национален празник, българи!
Дълбок поклон пред делото и паметта на българските опълченци, руските воини и всички знайни и незнайни герои, дали живота си за Свободата и Независимостта на Родината!
Да живее и да пребъде България!”, каза още председателят на партия МИР Симеон Славчев на връх Шипка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай