Сидеров готви бунт срещу по-високия данък за коли

Ще засегне стотици хиляди, каза лидерът на Атака

Сидеров готви бунт срещу  по-високия данък за коли | StandartNews.com

 Ще вдигна бунт против повишения данък за колите! Лидерът на Атака и общински съветник Волен Сидеров се обяви твърдо срещу новата ставка на налога  и увеличения бюджет на Столична община в предаването "Неделник" по АЛФА ТВ.

"Увеличението на бюджета за чистота на Столична община за 2020 г. скача от 207 на 217 млн. лв., с цели 10 милиона. Аз ще гласувам категорично против. Освен това ще настоявам за подробен анализ от надлежните органи какви договори са сключвани и с кои фирми, точно както заявих и в предизборната си кампания за кмет на столицата", заяви Сидеров.

Той допълни, че данъците за автомобилите на столичани също ще се гласуват скоро, като заяви, че по темата трябва да има голямо обществено недоволство. По думите му предлогът за вдигане на данъка е нонсенс, тъй като се вдига данъкът както на колите, които замърсяват повече, така и на тези с газови уредби.

"Това ще засегне стотици хиляди души. Ние ще предприемем всички действия както като партия, така и като медия да спрем подобно безочие", каза още Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай