Швейцария с дарения за наши болници

Швейцария с дарения за наши болници | StandartNews.com

Електрически болнични легла и обзавеждане от Швейцария получи МБАЛ-Русе. Дарението се предоставя от Фондацията "Помощ и Подкрепа" към Малтийския орден в Швейцария, с която посолството в Берн от години поддържа изключително ползотворни контакти. В рамките на това сътрудничество вече бе осигурена хуманитарна помощ за 7 български болници - Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение "Света София" в столицата, МБАЛ Казанлък, МБАЛ Силистра, МБАЛ "Света Анна" във Варна, "Пирогов", Александровска болница, ВМА и МБАЛ Елин Пелин.

Дарителската акция се осъществи край гр. Винтертур, като в нея с доброволен труд ще се включат и наши сънародници, живеещи в Швейцария. Организацията по доставка на дарението до болницата в Русе се реализира и с подкрепата на русенската организация на БЧК. Фондация "Помощ и Подкрепа" е най-голямата организация на Малтийския орден в Швейцария.

Основана е през 1994 г., като само за последните две години е изпратила по целия свят над 170 ТИР-а и 16 корабни контейнера хуманитарна помощ с общ обем над 10 000 куб. м и тегло над 2800 тона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай