Съдът гледа делото срещу Мирослав Боршош

Боршош е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки...

Съдът гледа делото срещу Мирослав Боршош | StandartNews.com

С четене на обвинителния акт и разпит на четирима от над 50 свидетели в Софийски градски съд започна делото срещу бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на Съвета на директорите Валентин Кръстев.

Днес показания даде един от съветниците в кабинета на вицепремиера Томислав Дончев – Мартин Дановски, който в това си качество е участвал в работна група, чиято цел е била подпомагане на НДК в подготовката на Европредседателството. Дановски твърди, че на заседанията е обсъждано средствата, отпуснати от правителството, да бъдат вложени в обновяването на сградата, така че тя да продължи да функционира като конгресен център и след това.

Друга служителка – Мариана Владова, която е отговаряла за оформяне на документацията по изготвяне на обществени поръчки, обясни, че се е обявила срещу наемането на външна адвокатска фирма, която да се занимава с тази дейност

Боршош е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки. Обвиненията срещу Валентин Кръстев включват принуда чрез заплаха на трима служители на НДК, отговарящи за обществената поръчка по ремонта на двореца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай