С Lafka получаваш всички любими неща за 2 минути

С Lafka получаваш всички любими неща за 2 минути | StandartNews.com

Само при нас служителите могат да станат партньори на веригата

Няма друга компания, която само за 3 години да отвори 1000 обекта в 130 населени места, казва Цветан Нейчев

Lafka вече е добре позната на всеки българин.
Веригата, която винаги е наблизо и пести време. Lafka е място, в което можеш да намериш всичко, от което имаш нужда през деня – кафе, сок, цигари, вестник, нещо сладичко и много други.
В какво се крие тайната на успеха на Lafka пред "Стандарт" разказа Цветан Нейчев, изпълнителен директор на Табак Маркет.

- Г-н Нейчев, днес "Табак Маркет" ще открие своя хиляден обект. Плод на какви усилия е развитието на компанията, в която работите?

- Работя с невероятен екип, чиято посветеност в проектите и непрекъснати усилия за постигане на целите ни водят до това паметно събитие – откриването на хилядния обект от веригата Lafka. Благодарение на динамиката и стремежа за покоряване на нови търговски върхове, Lafka успя само за 3 години да постави своеобразен рекорд - за изключително кратко време веригата направи прецедент в историята не само на местния, но и на световния ритейл пазар – отвори 1000 търговски обекта в над 130 населени места! С това Lafka става първата българска търговска верига с подобен брой обекти.

- Какви са новите услуги и продукти, които ще предоставите на клиентите на веригата Lafka?

- Като всички търговци, работещи в сферата на бързооборотните стоки и за нас клиентът е цар. Всички нови продукти и услуги ще са съобразени с нуждите и търсенето на пазара. Друга наша цел е да пестим времето на клиентите ни в динамичното ежедневие. Веригата ни оперира в канала за удобни, импулсни покупки и стремежа ни е максимално да улесняваме клиентите – с покупката на ежедневник или сутрешно кафе, те да могат да платят сметката си за телефон, да опитат късмета си в лотарийни игри, да се разхладят с освежаваща напитка и да си купят нещо за похапване – и всичко това в рамките на 2 мин.

- Защо хората избират вашите обекти пред останалите магазини за бързооборотни стоки?

- Най-силното ни конкурентно предимство са локациите. Ние сме в услуга на клиентите на най-удобните места, по техния път за работа, на спирките на метрото или друг градски транспорт. Изградихме първата по рода си търговска верига в България и налагаме нов стандарт на пазаруване. Клиентът знае, че независимо дали е в София, Пловдив, Перник или Малко Търново, ще открие любимите си стоки и ще го улесним с услугите, които предлагаме. Доведохме модерния търговски канал до малки населени места, които никога не са били интересни за големите международни вериги супермаркети. Така осигуряваме на един голям брой клиенти всекидневна преса, висококачествени български и вносни продукти и услуги.

- Какви изненади да очакват клиентите от Lafka и Националната лотария, вие сте техен ексклузивен партньор?

- Те са партньор, който постоянно има иновативни за нашият пазар предложения. Със сигурност нашите клиенти могат да очакват още повече възможности за печалби от игрите на Национална лотария.

- Какво е за вас веригата Lafka?

- Моята работа в компанията е моята страст. Екипът от професионалисти, с който работя и тяхната посветеност и желание, ме мотивират и вдъхновяват още повече. Всеки от нас е дал изключително много от себе в процеса и резултатите са на лице.

- Къде още хората могат да очакват нови обекти и кога?

- Екипът ни продължава да работи с наложения темп и динамика и да открива обекти в градове и села, които все още не присъстват на Lafka картата.

- Като изпълнителен директор в каква посока бихте искали да развиете компанията?

- Към момента залагаме на развитието на търговския потенциал на обектите ни, т.е. по-разширен асортимент, повече нови продукти и услуги, което ще създаде по-голямо удобство за нашите клиенти. Това е най-важното за нас.

- Как се приема в България франчайзът и до колко е работещ и ефективен моделът „марка под наем"?

- Lafka предлага един уникален франчайз модел на своите служители. Наричаме го „вътрешен франчайз". Чрез него се предоставя възможност за развитие на по-амбициозните служители, които искат да работят за себе си. С минимална инвестиция от тяхна страна, стават равноправен партньор, който получава равна логистична, асортиментна и маркетингова подкрепа, като на останалите обекти Lafka, които са на централно управление.

В България няма друга търговска верига, която да позволява на служителите си да й станат партньори. Честно казано и примерите от световната търговия са оскъдни.

При този модел предимството за нас като мениджмънт е, че се освобождаваме от грижата за човешки ресурс за франчайз обектите, а същевременно разчитаме на по-високи резултати от обекти, управлявани от нашите заинтересовани партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай