С 2000 катастрофи по-малко в столицата

Това съобщиха от СДВР.

С 2000 катастрофи по-малко в столицата | StandartNews.com

С повече от 2000 бр. са намалели катастрофата в София през първите 9 месеца на годината в сравнение със същия период на 2019 г., съобщиха от СДВР. За периода януари - септември са настъпили общо 6 014 катастрофи при 8081 през предходната година.

Според доклада на Пътна полиция леките катастрофи са 5532 (при регистрирани 7519 през 2019 г.), а тези с пострадали - 482 (при настъпили 562 през 2019 година). От Столична община допълниха, че през месеците на извънредното положение е имало намаление на трафика. В момента трафикът е надхвърлил с близо 20% миналогодишните нива

По най-натоварените столични кръстовища преминават по около 100 хил. превозни средства на денонощие.

Според Анжелина Тотева е нужен детайлен анализ на всяка мярка още на ниво планиране. "София не може да бъде сравнявана с никое друго населено място в страната, нито по интензивност на трафика, нито по сложност на проблемите, но всичко това трябва да ни мотивира да търсим най-добрите и ефективни решения", допълни заместник-председателят на държавната агенция.

Близо 15% от всички фатални инциденти с пешеходци през 2020 г. са настъпили на територията на София - град, според анализа. В тази връзка бяха обсъдени мерки за много по-стриктен контрол на пресичащите на нерегламентирани места граждани и разяснителни кампании, с които хората да осъзнаят последиците от своето поведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай