Румънци напълниха Слънчев бряг, украинки решиха проблемите по морето

Няма отказани резервации по морето заради лошото време

Румънци напълниха Слънчев бряг, украинки решиха проблемите по морето | StandartNews.com

Румънци напълниха Слънчев бряг. Няма отказани резервации по морето заради лошото време. Част от хотелите в Слънчев бряг, Несебър и Поморие отвориха за Великденските празници, като в тях почиват предимно румънци, българи и гърци. Има и полски туристи и малко англичани, съобщава БГНЕС.

Само в един от хотелите в Слънчев бряг за празниците са дошли близо 900 румънци.

„Предварителните очаквания, която имаха румънските туристи, е да дойдат на плаж. Курортът Слънчев бряг го свързват с плаж, но са доволни от това, което им предлагаме - безплатни екскурзии до Стария Несебър. Опитваме се да се съчетаем рекреационния туризъм с историческия", каза Антония Мати, управител на хотел в Слънчев бряг.

Все още обаче е рано да се каже, че Слънчев бряг е открил летния сезон. Това официално ще стане на 1 юни. Подготовката обаче кипи с пълна пара.

Виждат се градинари, пазачи, дори строителни бригади. Шумът от довършителните дейности не е дразнещ, а някак си зареждащ за добри новини от сезон`2024, пише БЛИЦ.

Проблемът с кадрите остава основен за морските ни курорти. По Южното Черноморие има свободни над 25 хиляди позиции за работа.  От бранша разчитат на кадри от страни извън Европейския съюз, но проблеми с издаването на визи терзаят хотелиерите тук.

Слънчев бряг е решил донякъде въпроса, наемайки украинки. Много от магазините в курорта са взели на работа украинки.

 „Под 1300 лева вече няма заплата, плюс бонусите при високи обороти, каквито в пика на сезона имаше миналото лято, а тази година очакванията са по-големи. Ще получавам добри пари“, казва българка, която това лято ще работи на Слънчев бряг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай