Революция! Директни полети до САЩ от лятото

Новината съобщи американският посланик у нас

Революция! Директни полети до САЩ от лятото | StandartNews.com

През това лято се очаква да стартират първите директни пътнически полети между България и САЩ. Това съобщи в интервю за Нова телевизия посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа.

"Много силно се вълнувам, че това лято ще имаме първите директни полети между САЩ и България от 23 години насам - първите директни полети. Вълнувам се, защото това означава, че все повече американци ще могат да опознаят България такава, каквато я обичам", каза Херо Мустафа.

България е приятел, партньор и съюзник, както и много силен доверен партньор в НАТО, а решението за предоставянето на военна помощ за Украйна е суверенно решение на българската държава, коментира още Херо Мустафа. Тя подчерта, че по-важното е изграждането на територията на България на бойна група на НАТО.

Посланик Мустафа изтъкна, че България прие над 100 000 украински бежанци, че подкрепя резолюциите на ООН и санкциите срещу Русия, както и че се противопоставяме на жестокостта на унищожителните действия на Русия срещу цивилно население и граждански цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай