Рехабилитаторката Бойка слезе от перваза

Оплака се, че медицинските сестри са били дърпани и бутани от охраната на сградата

Рехабилитаторката Бойка слезе от перваза | StandartNews.com

Рехабилитаторката Бойка Анастасова, която подкрепи протеста и барикадирането на своите колежки медицински сестри в бившата сграда на партийния дом, слезе от прозореца и се прибра в сградата. Тя държеше да разговаря с медиите. Именно това беше условието й за да слезе от прозореца.

Вижте още: Неразбории с барикадираните сестри в партийния дом

Пред медиите тя посочи, че протестиращите медицински сестри са били дърпани и бутани от охраната на сградата. По думите ѝ протестът на медицинските служители е продиктуван от желанието им да говорят с Здравната комисия, но представителите на комисията не са им обърнали внимание. Според нея затова протестиращите са останали в сградата на парламента, за да изчакат да се обърне внимание на техните искания. Медицинските служители искат спешни промени в здравната система. По думите ѝ протестиращите са поставили исканията си пред министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Тя добави, че е излязла на прозореца от страх. По думите ѝ тя е бягала от охранителите и служителите на НСО, които са я гонели. Жената посочи, че ръката ѝ е била наранена при сблъсък с тях и показа грам кръв на пръста. Жената допълни, че иска да излезе от сградата на Народното събрание заедно с медиите, защото се страхува и няма гаранция, че срещу нея няма да се окаже физическа сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай