Разкриха какво ще стане с децата на Къро. Изненадата

Ето какво са решили властите в ЮАР

Разкриха какво ще стане с децата на Къро. Изненадата | StandartNews.com

Осиротелите деца на убития в Кейптаун Красимир Каменов-Къро, който беше разстрелян заедно със съпругата си Гергана в имението им, може да получат американски визи и да останат там, където безопасността им ще бъде гарантирана, поне до достигането на пълнолетие, пише Уикенд.

Това разкриват запознати от близкото обкръжение на Къро.

Припомняме, че той бе убит в имението си в Кейптаун, заедно със съпругата му Гергана Кочанова, която беше избрана за "Мис България 2007". Очистването им бе извършено извърши наемни убийци, облечени в униформи на американската агенция за борба с наркотрафика (ДЕА). Въпросът за съдбата на трите деца на мафиотския бос все още остава неясен.

Заради опасения за сигурността на децата, тяхното местонахождение е засекретено от общинските власти в Кейптаун. Предполага се, че и трите деца са настанени в кризисен център и с тях работят психолози.

„Има постъпило искане от родителите на Гергана Кочанова децата й да се сдобият с американски визи и да бъдат изпратени да живеят до навършване на пълнолетие в Америка“, споделя запознат със ситуацията. Според думите му, процедурата е трудна, но не и невъзможна заради наличието на американски паспорт на големия син на Къро – 14-годишния Красимир.

Той се роди на 11 август 2009 г. в Чикаго и според законите на Америка е пълноправен гражданин на САЩ. Не така обаче стои въпросът с другите две деца на Къро и Гергана Кочанова, които са съответно на 11 и 9 години. Те са родени в Южна Африка и разполагат с българско гражданство.

„Съществува възможност и трите деца на Къро да бъдат приютени от Америка заради драматичните обстоятелства около смъртта и на двамата родители и изразените опасения, че ако се приберат в България, може да бъдат ликвидирани“, твърди приближен до разстреляния мафиот.

В Чикаго от 20 години насам живее бащата на Гергана Кочанова - изтъкнатият плувец от близкото минало и участник в Олимпиадата в Москва през 1980 г. Петър Кочанов.

Той обаче е разведен с майката на Гергана Кочанова и според техни общи познати двамата отдавна са в обтегнати отношения. Предполага се, че ако децата на Къро бъдат скрити в САЩ, с американска виза и право на престой ще се сдобие и майката на Гергана Кочанова.

Труповете на Красимир Каменов – Къро и съпругата му Гергана Кочанова ще бъдат кремирани в ЮАР, тъй като няма постъпило искане за изпращане на тленните им останки в България.

„Нито Къро, нито Гергана ще бъдат погребани в България. Телата и на двамата все още са задържани в моргата в Кейптаун“, твърди човек от свитата на Красимир Каменов.

Бодигардът на Къро – боксьорът от Оряхово Деан Генов, който също беше ликвидиран при нападението над дома на Каменов обаче ще бъде погребан в България.

Негови близки са поискали трупа му и са изявили желание пред консула ни в ЮАР ковчегът с трупа на Генов да бъде транспортиран в България за тяхна сметка. Няма яснота кога тялото на убития охранител ще бъде докарано в България, тъй като полицейските власти в Кейптаун са засекретили всичко около случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай