Разхлабват мерки до часове

Нека да проявим още една седмица разбиране, зове министър Ангелов

Разхлабват мерки до часове | StandartNews.com

Разхлабване на част от мерките срещу коронавируса ще бъде огласовено до часове. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Ангелов коментира недоволството на собствениците на големи нехранителни магазини, които са затворени и излязоха с отворено писмо с призив за падане на мерките за тях. "Ще сложим квадратни метри за един човек - между 8 и 10 квадратни метра. До края на деня ще издам заповед с разхлабване на мерките и там ще видите какво сме решили", заяви министърът.

"До края на деня продължават всички разговори с експертите за разхлабване на мерки. Имам лична молба към хората - дайте ни още една седмица глътка въздух, за да можем категорично да разхлабим повече мерки. Постигнахме много, направихме го заедно, нека да проявим още една седмица разбиране", призова Ангелов.

Не очакваме покачване на случаите на новозаразени с коронавирус след изборите. Нямаше струпване на хора, а ако имаше такова, то бе извън сградите. Мерките се спазваха и се носеха маски, коментира още проф. Костадин Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай