Аталай:Егото и на Борисов, и на Радев мина граници

Депутатът коментира и напрежението между Радев и Борисов

Аталай:Егото и на Борисов, и на Радев мина граници | StandartNews.com

Има нужда от независим прокурор, защото според Венецианската комисия прокурорската институция няма оня контрол, който е необходим, но това не е от сега, това е от 10 години. Не може изведнъж да се сетим, че трябва да има независим прокурор. Затова подготовката на правилата, спазването им, ще вдигне авторитета на институциите, оттам и на обществото и на България, каза в "Още от деня" депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Днес дебат предизвика твърдението на президента Румен Радев, че процедурата за независим прокурор е започнала в нарушение на нормативните актове и без обществено обсъждане.

Според Рамадан Аталай егото и на президента, и на премиера като че ли вече надхвърля всякакви граници и тези лични нападки не им подхождат. Той каза още, че чувството им за самосъхранение явно е много по-високо отколкото е необходимостта да обърнат повече внимание на обществото.

Депутатът от ДПС беше категоричен, че въпреки, че са гласували с ГЕРБ и Обединените патриоти за кандидатурата на Сотир Цацаров, от ДПС продължават да възразяват срещу Валери Симеонов. Рамадан Аталай допълни, че когато трябва да се изберат определени фигури, за да има сигурност и просперитет страната ни, за да могат да функционират институциите, ДПС винаги са били сериозна политическа формация. Според него Валери Симеонов е проблем на нацията, с поведението си е бил проблем на своите родители, а сега е вече и проблем на Бойко Борисов.

Той коментира и разцеплението на БСП при гласуването за шеф на КПКОНПИ. "Различията при тях вече не са само личностни, а идеологически. Мнение с удар по масата не се налага, налага се с аргументи и убеждения, ако са стигнали до там, значи демокрацията нещо куца", допълни депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай