Проверяват Владислав Горанов за конфликт на интереси

Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров...

Проверяват Владислав Горанов за конфликт на интереси | StandartNews.com

Комисията "Антикорупция" проверява финансовия министър Владислав Горанов за конфликт на интереси, каза главният прокурор Сотир Цацаров. Той уточни, че резултатите от това новооборазувано производство, което е заради декларираното от самия Горанов - че от 2012 година безвъзмездно живее в апартамент, предоставен от неговия кръстник, е важно за това как ще се развие проверката, която започна по същия повод самата прокуратура.

Вторият законопроект на антикорупционния закон се нуждае от внимателно обмисляне и юридическо прецизиране, каза още Сотир Цацаров относно отменението на Правната комисия на промените в антикорупционния закон.

„Ние говорим за два законопроекта, които касаят антикорупционния закон. Единият заличи последиците от тълкувателното законодателно решение на Върховния касационен съд. Аз бях в Народното събрание и изразих становището си по този въпрос. Предмет на обсъждане е бил и вторият законопроект, който се оказва доста подробен и изпълнен с наредби, които според мен се нуждаят от доста добро обмисляне. Ако съм изразил подкрепата си по отношение на първия законопроект, имам известни резерви, по които е тръгнал вторият“, каза той.

Според него не е необходимо бързане при приемането на втория законопроект на антикорупционния закон. „Този законопроект се нуждае от внимателно обмисляне и юридическо прецизиране. Сега казвам бързината е вредна, постъпи се правилно, че надделя разума“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай