Проф. Рачев разкри пред "Стандарт" какво ще е времето на Свети Валентин

Излиза Епизод 7 от подкаста на "Чудесата на България"

Проф. Рачев разкри пред "Стандарт" какво ще е времето на Свети Валентин | StandartNews.com

Какво време чака влюбените на Свети Валентин? Ще бъде ли подходящо за романтични ваканции или разходки под звездите? Отговор на тези въпроси даде топ климатологът проф. Георги Рачев в подкаста на „Стандарт” „Чудесата на България”. В епизод 7 главният редактор на „Стандарт” Славка Бозукова разговаря с най-големия специалист по климата у нас за влиянието на климатичните промени върху културно-историческото наследство. Проф. Рачев, който е и зам.-председател на българската асоциация на туристическите агенции, разкри и кога ще свърши леденият период за туризма в България.

Ако си с любим човек, и камъни навън да падат, и дъжд да вали, и сняг, винаги ще е ви е хубаво и чудесно, каза проф. Георги Рачев. Понякога лошото време дава възможност да подслониш някоя девойка под чадъра. Навремето пътувахме с рейс № 94 до Студентски град. Толкова дълго се пътуваше, че в автобуса можеше да се запознаваш с някоя девойка, да се скарате и пак да се сдобрите преди да стигнете до крайната спирка, допълни професорът.

Иначе, на 14 февруари ще бъде дъждовно, ще бъде ветровито и по-хладно от сега. Определено чака ни дъждовен период, каза проф. Рачев.

Новият епизод на подкаста „Чудесата на България”, ще бъде излъчен днес. Гледайте го в специалната рубрика Podcast в агенция „Стандарт” и в YouTube канала на „Стандарт”. Можете да слушате подкаста и в Spotify.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай