Пресни тапи по граничните пунктове, вижте най-новата информация

Натоварено е движението на ГКПП „Калотина“ на българо-сръбската граница

Пресни тапи по граничните пунктове, вижте най-новата информация | StandartNews.com

Трафикът по някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция е интензивен, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Натоварено е движението на ГКПП „Калотина“ на българо-сръбската граница за леки и товарни автомобили на изход. Граничните проверки се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли.

На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства, припомнят от „Гранична полиция“. За да избегнат интензивния трафик, от дирекцията съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Трафикът е интензивен на всички гранични пунктове за леки и товарни автомобили на вход и изход на българо-румънската граница.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ за леки и товарни автомобили на изход и вход. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от „Гранична полиция“.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево" и ГКПП" Лесово" на вход за леки автомобили на българо-турската граница.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай