ПП „Рилски манастир“ предлага виртуална разходка

В Седмицата на гората те представят интересни дървесни видове

ПП „Рилски манастир“ предлага виртуална разходка | StandartNews.com

Виртуална разходка сред зелените символи на парка ни предлага Природният парк „Рилски манастир“ в Седмицата на гората. От ръководството на парка посочват, че заради извънредното положение във връзка с мерките за борба срещу коронавирусът, тази година традиционното честване на Седмицата на гората няма да се състои по начина, по който всичка биха желали, посещавайки мероприятия в природния парк.

Ето защо те предлагат да се направи една интересна виртуална разходка из територията на парка. ПП „Рилски манастир“ е разположен в сърцето на Рила планина и е защитена територия, която по съвършен начин съчетава суровите алпийски пейзажи с пасторалните цветове на горските местообитания. Планинските хребети са прорязани от живописните долини на реките Рилска и Илийна, около които се издигат вековни гори и се разстилат широки поляни, обитавани от изключително биологично разнообразие на животински и растителни видове.

 

В Седмицата на гората те представят три изключително интересни дървесни вида, а именно Рилски дъб, Цар Борисова ела и Тис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай