Последна седмица преди Коледа. Чака ни шарено време

Ето какви ще са температурите

Последна седмица преди Коледа. Чака ни шарено време | StandartNews.com

В последния ден на седмицата ще е преобладаващо облачно. Над северната половина на страната ще има разкъсвания на облачността, а на юг в хода на деня ще има валежи. В часовете до обяд те ще са главно в Централна Южна и Югоизточна България. След това ще намаляват с тенденция да спират. Вечерта в най-южните части на Родопите ще превали сняг. Вятърът ще е студен и по-осезаем в Северна България, като следобед и привечер скоростта му ще намалява. Дневните температури рязко ще се понижат до интервала между 5 и 10 градуса.

В понеделник до обяд все още ще има облаци над голяма част от страната, но следобед те ще се разкъсват до слънчево време. Ще остане облачно над крайния Югоизток, където вечерта по високите места в Странджа и Сакар ще превали сняг. Сутринта термометрите ще показват стойности около и под нулата – най-студено ще е в котловините на Западна България и в Североизтока. Следобед – дневни температури между 0 и 5 градуса.

В коледната седмица валежи няма да има. Периодът ще започне с декемврийски студ - температури сутрин до минус 5 – минус 6 градуса, а през деня – до + 5 - + 6. В сряда и четвъртък сутринта ще има условия за мъгли, които в някои райони ще са по трайни и гъсти с температурни инверсии. Ще има условия за прахово замърсяване в някои градски райони.

От четвъртък нататък предстои затопляне, като на Бъдни вечер, Коледа и в дните веднага след празниците термометрите в традиционно по-топлите части на страната ще гонят пролетни стойности между 10 и 15-16 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай