Полицейски протест вгорчава празника на МВР

Протестът бе под надслов "За достойни условия и заплащане на нощния труд“

Полицейски протест вгорчава празника на МВР | StandartNews.com

На професионалния си празник 5 юли десетки служители на МВР се събраха пред сградата на Министерски съвет на протест. Те поискаха по-високо заплащане на нощния труд. Протестът им премина под надслов под надслов "За достойни условия и заплащане на нощния труд“ и бе подкрепен от Синдиката на служителите в затворите и КТ "Подкрепа", чийто президент Димитър Манолов бе в първите редици на протеста.

Настояваме за увеличение на минималното възнаграждение за нощен труд за всички, не само на полицаите. Това каза на протеста пред Министерски съвет председателят на УС на СФСМВР, най-големият синдикат в системата на МВР,  Валентин Попов, съобщава канал 3. В момента възнаграждението е по 25 стотинки на час нощна смяна, полицаите настояват то да бъде вдигнато поне до 1 лев на час, след което да се договори по 2,50 лв.

"Тук сме да защитаваме граждански права и да застъпим гражданска позиция", заяви Попов, който уточни, че протестиращите настояват за увеличение на възнагражденията за нощния труд на всички, не само на полицаи, пожарникари и надзиратели в затвори.

"Настояваме за увеличение на минималното възнаграждение за всички, които полагат нощен труд. Искаме сериозно увеличение на минимума, който не помръдва повече от 10 години и е 0,25 лв.", заяви Валентин Попов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай