Полазници по време на екологична криза

Бабата от махалата, която ме заплашваше с Тренчев и Борисов, вече учи шведски

Полазници по време на екологична криза | StandartNews.com
  • Бабата от махалата, която ме заплашваше с Тренчев и Борисов, вече учи шведски

Да те полази Грета Тунберг на Игнажден... честно, не знам какъв знак е! Добра ли ще е, лоша ли ще е годината...? Личността на годината опищя орталъка при какви тежки условия се е возила с влака от Мадрид до Стокхолм (по-късно стана ясно, че все пак голяма част от пътя е прекарала в първа класа), а мрежата се напълни с толкова проклятия за германските железници, че, според мен, надминаха и клетвите спрямо ешалоните от Втората световна война... Все едно! Важното е, че Грета вече си е у дома и въпреки че никъде в постовете й не се споменава, че възнамерява пак да тръгне на училище, надежда има! Откакто списание „Тайм“ я сложи на корицата си, вече мира нямам от нея. Бабата от махалата, която преди години ме плашеше с д-р Тренчев, а до скоро с Борисов, от вчера ме информира, че учи усилено шведски, за да пише лично на Грета Тунберг

що за жалка и нищожна личност съм

Но аз си я харесвам бабата! А най-много харесвам кученцето й. То вече три пъти й спасява живота, като не пуска екипа на „Пирогов“ да влезе в апартамента, когато й прилошее. Така че много ще се радвам, ако точно това кученце ми е полазника на Игнажден.
През изтеклата седмица се навършиха 10 години от излизането на първия албум на Джъстин Бийбър... Искам да кажа, че и най-лошото отминава и да повторя, че има надежда! Навършват се и точно 320 години, откакто Петър Първи отмени руския народен календар и обявяви, че новата 1670 година ще настъпи не на 1 септември, а на 1 януари. От тогава с руснаците обитаваме едно и също време, колкото и невероятно да ни изглежда понякога. Това „едно и също време“ е било особено мрачно на 20 декември преди 75 години, когато ОФ-правителството приема наредба-закон за трудово-възпитателните общежития за политически опасни лица. С две думи, създава концлагерите. По съветски модел.
Изключително е случил на полазник обаче рапърът Офсет. Снимката в Инстаграм, на която се вижда как съпругата му - Карди Би - му подарява хладилник, в който има половин милион долара кеш, за по-малко от ден натрупа 10 милиона харесвания. Ами...какво да не му харесваш!
Знаете, че на 20 декември е особено важно кой ще се навърта около къщата ви. Много внимавайте за Нинова. Тя отново е плъзнала по села и паланки да се бори, този път с индустрията за преработване на боклуци. Аз имам специален тефтер, в който си записвам каузите, за които се бори Нинова, защото съм сигурен, че всеки момент ще забрави някоя и ще се нуждае от специализирана помощ... Според народното поверие на Игнажден

започват родилните мъки на Богородица

и аз с особен трепет следя непрестанните идейни родилни мъки на Нинова, удивен как така всеки път нищо не се ражда! Това си е космическа мистерия, направо! В Благоевград дори Дядото, Дядо Мраз и Дядо Коледа се сляха в една монументална личност...
Впрочем, атаката срещу боклуко-преработващите индустрии е една вълнуваща тема, която свързва шведския еко-аутизъм с нашенския социалистически утопизъм. Всички опити да се обясни, че това е една щадяща природата и все по-необходима дейност, която – освен всичко останало – е и особено доходоносна, потъват в пропагандните пясъци на новоизлюпения еко-комунизъм.
Но стига толкова политически задявки! Идват светлите Рождествени празници, до Коледа остават има-няма 500 лева и е хубаво да погледнем с благодарност към отминалите дни и с надежда към бъдещите. Беше една добра година за България, трябва да признаем, въпреки вроденото ни черногледството и постоянните политико-икономически боричкания. Хората търкат талони, значи поне монети им се намират в джоба. Наистина, твърде малко български деца попаднаха у норвежки гей-двойки, далеч повече са тези, които няма да имат коледна вечеря... Но що е година – пред нас е.

Човечеството върви към добро

и става все по-интелигентно. Ето, вече дори и в Амазон се продават Хигс-бозони, директен внос от Швейцария, в опаковки по шест. Последно изобретение на учените. Носят успех в бизнеса, развалят черна магия, помагат да откажете цигарите и лекуват псориазис и импотентност!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай