Парламентът сменя Кирилов. Пак отровни призиви

Отровното трио призова протестърите да се съберат отново днес

Парламентът сменя Кирилов. Пак отровни призиви | StandartNews.com

Нов протест се очаква в 9 ч. тази сутрин, когато депутатите отиват на работа. Още снощи Отровното трио призова протестърите да се съберат отново днес, продължавайки т. нар. велико народно въстание. Вчера през нощта то демонстрира зловеща агресия, като повече от два часа протестъри обстрелваха полицаите с мощни бомбички, сигнални ракети, самоделни взривни устройства, павета, бутилки. Полицаите вече се строяват пред сградата на бившия партиен дом, като до момента на жълтите павета са главно униформени с жълти жилетки „Антиконфликт”

Парламентът трябва да гледа днес две ключови оставки – на правосъдния министър Данаил Кирилов и на шефката на ЦИК Стефка Стоева. Очаква се за наследник на Кирилов да бъде предложена Десислава Ахладова, която в момента е негов заместник. Ахладова беше и временен титуляр на поста, след като Цецка Цачева подаде оставка заради намесването на името й в скандала “Апартаментгейт”.

Преди дни пък Стефка Стоева обяви решението си за напусне ЦИК по лични причини.  Преди това обаче Стоева обяви, че не е съгласна с част от промените в Изборния кодекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай