Неделя,

Парен влак от София до Черепиш

От: Стандарт -
A
A
A

Огромен интерес от желаещи предизвика атракционният парен локомотив по маршрута от София до Черепиш, предаде БГНЕС. Машината по традиция потегля по време на националните празници. И тази година желаещите се бяха събрали час по-рано в очакване на атрактивната композиция. По график влакът потегли от Централна гара София точно в 9:10 минути от челния коловоз. Много преди това обаче едни бяха решили да използват машината да си направят селфи с популярния машинист от столичното депо Ангел Алексиев, други позираха сред излизащите пушек и пара, трети пък се интересуваха от историята на машината.

Алексиев се занимава от 15 години с атракционните пътувания. Разполага с 3 парни локомотива. До месец ще бъде готов за движение и четвърти. Машинистът каза, че за съжаление основните клиенти са чужденци, българите се сещат за атракционните пътувания само по националните празници.

„Локомотивът не е толкова масов, за да се движи всеки ден. Поддръжката е тежка и трудна, липсват части. Поради тази причина гледаме да го съхраним. Ползваме го, когато има тържества и влакове за такъв локомотив. Лично на мен ми струва много усилия за поддържане. Като средства не мога да ви кажа“, каза машинистът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички