Събота,

Парен влак от София до Черепиш

От: Стандарт -
Парен влак от София до Черепиш
A
A
A

Огромен интерес от желаещи предизвика атракционният парен локомотив по маршрута от София до Черепиш, предаде БГНЕС. Машината по традиция потегля по време на националните празници. И тази година желаещите се бяха събрали час по-рано в очакване на атрактивната композиция. По график влакът потегли от Централна гара София точно в 9:10 минути от челния коловоз. Много преди това обаче едни бяха решили да използват машината да си направят селфи с популярния машинист от столичното депо Ангел Алексиев, други позираха сред излизащите пушек и пара, трети пък се интересуваха от историята на машината.

Алексиев се занимава от 15 години с атракционните пътувания. Разполага с 3 парни локомотива. До месец ще бъде готов за движение и четвърти. Машинистът каза, че за съжаление основните клиенти са чужденци, българите се сещат за атракционните пътувания само по националните празници.

„Локомотивът не е толкова масов, за да се движи всеки ден. Поддръжката е тежка и трудна, липсват части. Поради тази причина гледаме да го съхраним. Ползваме го, когато има тържества и влакове за такъв локомотив. Лично на мен ми струва много усилия за поддържане. Като средства не мога да ви кажа“, каза машинистът.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички