Откриха 15-годишната българка, изчезнала във Великобритания

Откриха 15-годишната българка, изчезнала във Великобритания | StandartNews.com

Лондон. Петнадесетгодишната тийнейджърка от България, която изчезна във Великобритания преди 12 дни, беше открита жива и здрава, съобщи британската полиция, цитирана от Би Би Си.

Ана Симеонова е била отведена в полицейски участък в събота вечер от гражданин, който видял постер, призоваващ за информация за момичето.

Тя не можела да чете или пише на английски и е пристигнала в Лестър от Полша преди пет седмици, уточняват британските медии.

Британската полиция благодари на гражданите за съдействието и разбирането по време на издирването на момичето. "Ние оценяваме високо разбирането на обществото, докато провеждахме сериозно разследване в и около града както през деня, така и през нощта", заяви инспектор Саймън Престън. "Разбираме, че пътните ни проверки, чукането на вратата на хората и посещенията в местни магазини може да са създали известно неудобство, но основният ни приоритет беше да опитаме да открием Ана жива и здрава възможно най-скоро. Сега ще отделим известно време да разговаряме с нея, за да установим какво се е случило в последните десет дни", допълни той, цитиран от БГНЕС.

15-годишната българка Ана Симеонова изчезна безследно във Великобритания на 25 март. За последно Ана била видяна в град Лестър в Централна Англия в района на Лий съркъл. В хода на разследването бяха арестувани седем мъже. Петима от тях бяха пуснати под гаранция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай