Откачалки нахлуха в магазин без маски. Протестирали

Инцидентът стана в Шумен

Откачалки нахлуха в магазин без маски. Протестирали | StandartNews.com

В Шумен протестиращи срещу зелените сертификати нахлуха в магазин без маски. Случаят е от събота, а недоволството им е срещу наредбата, изискваща зелен сертификат за посещение на закрити места, съобщи НОВА..

Те се събраха в 12 часа пред сградата на Областна администрация в града и пред журналисти част от протестиращите обясниха, че изискването е "мека принуда" за ваксинация и ограничава хората да ходят на работа.

Протестиращите направиха шествие с викове "Свобода" по централната улица в Шумен, съобщава "Нова телевизия". След това се насочиха към няколко големи магазина, в които има изискване за зелен сертификат и демонстративно влязоха без маски. Протестът се охраняваше от служители на полицията.

"Аз нямам ваксина, а постоянното тестване за коронавирус също не е вариант за мен", казва Нина Николова, която работи в сферата на изкуствата. "Не знам дали съм преболедувала, а със сертификат мога да се сдобия само след ваксина. Това е подронване на собствените ми убеждения, защото един вид нямам избор", допълва тя.

"Ваксината не е изследвана достатъчно, а аз имам автоимунно заболяване и се притеснявам да си я поставя", смята Светла Денчева и допълни, че според нея неваксинираните са по-стриктни и предпазливи, затова няма нужда от сертификата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай