Окончателно! 3,2 млн. в джоба на царя

Държава му изплаща рекордно обезщетение

Окончателно! 3,2 млн. в джоба на царя | StandartNews.com

Рекордно обезщетение получава от държавата Симеон Сакскобургготски.

ВИЖ ОЩЕ: Държавата брои милиони на царя. Голяма бъркотия с имотите

С 3 месеца забавяне правителството прие решение за изплащане на обезщетение на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок.

Двамата първо реституираха имотите си, после държавата заведе дела да си ги върне обратно. Те пък съдиха България в Европейския съд по правата на човека заради мораториума от 2009 г., с който беше забранено да се разпореждат с имотите си и да ги експлоатират.

Така страната ни беше осъдена да им плати рекордното обезщетение от 1 635 875 евро или 3,2 милиона лева. Срокът за плащане беше 2 ноември миналата година.

Преди седмица казусът се заплете още повече, след като Софийският окръжен съд призна държавата за собственик на 16 000 дка земи и гори в Рила. Но отхвърли претенциите Сакскобургготски и Хробок да платят по 125 хил. лв. - равностойността на получените добиви от имотите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
cyandelia
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи