Обрат с времето на Свети Валентин. Идат студ и сняг

Дневните температури падат

Обрат с времето на Свети Валентин. Идат студ и сняг | StandartNews.com

Обрат с времето на Свети Валентин. След топлата седмица идва понижение на температурите още утре. Очакваните максимални температури ще се задържат над климатичната норма, но рязко ще застудее в сравнение с последните дни, съобщават синоптиците от Meteo Balkans.

Облачността ще е променлива, а в котловинните полета ще има условия и за мъгли. По-съществено понижение на температурите очакваме в сряда. Застудяването ще бъде съпроводено и с валежи от сняг над планинските райони.

През деня във вторник с ориентиране на вятъра от северозапад проникна малко по-студена въздушна маса. Времето беше предимно облачно - с валежи от слаб сняг в Предбалкана. Над останалата част от страната облачността беше разкъсана.

Още тази вечер над крайните южни квартали на София може да завали сняг.

Почти без промяна ще се задържи времето и в сряда. С ориентиране на вятъра от североизток, валежите над Централния Предбалкан и в планинските райони, отново ще се активизират и отново ще са от сняг. Ще има условия и за виелици по проходите. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана.

Температурите ще се понижат, като минималните ще са между плюс 3-5°С. През деня дневните температури ще са почти без дневен ход. Очакваните максимални ще са между плюс 8°С и плюс 10 °С.

Спиране на валежите очакваме от четвъртък. Вятърът ще отслабне, а облачността ще се разкъса до слънчево време. Температурите слабо ще се повишат, но сутрешните ще се задържат под нулата. В котловините и низините ще има условия и за мъгли. Минималните температури ще са около нулата, а максималните , ще се повишат и ще са  между 6° и 13°С.

В петък от запад облачността ще се увеличи, но ще е предимно средна и висока. Температурите ще се повишат. Ще духа слаб югозападен вятър. Разваляне на времето очакваме през уикенда. Очакваните максимални ще са между 8-15°С.

С ориентиране на вятъра от северозапад ще проникне по-студена въздушна маса. Времето ще е предимно облачно ще започнат и валежи от дъжд, а със застудяването в Западния и Централния Предбалкан ще преминат в сняг. Температурите ще се понижат. Очакваните максимални ще са между 2-4°С.

Изгледите са, че в Западна и Северозападна България ще има условия и за слаби валежи от сняг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай